fbpx

Retailtrust, breng rust in je retail

Retailtrust
Posthoornstraat 69
6219 NV Maastricht
+31 (0)43 – 2050010 (Nederland)
+32 (0)89 – 238 212 (België)

Recente berichten

Zoek hier:
+31 (0)43-2050010

Blog

bloggen winkel webshop

bloggen winkel webshop

 

Heeft u er wel eens over nagedacht wat bloggen voor uw winkel kan betekenen? Misschien schrikt het u meteen af, omdat u denkt dat u goed moet kunnen schrijven. Het is natuurlijk handig om een goede pen te hebben, maar belangrijker is dat u binding met uw lezers, prospects en klanten maakt.

Ongetwijfeld gaan er dagelijks gedachten door uw hoofd, zowel privé- als zaakgerelateerd. Deze gedachten kunt u op papier zetten. Als de gedachten eenmaal op papier staan, heeft u ze zwart op wit en hoeft u niet meer de hele tijd met die gedachte in uw hoofd rond te lopen. Hierdoor zult u ook voor uzelf meer rust ervaren in uw hoofd. Maar u kunt ook iets extra’s doen met de gedachten.

Selecteer een aantal op papier gezette gedachten en zet maak daarvan een blog. Met een blog kunt u namelijk transparant en informatief zijn richting uw lezers, prospects en klanten. Als u transparant bent, maakt u uw winkel persoonlijk richting klanten en krijgt u klantbinding. Bent u daarnaast ook nog informatief, dan zien consumenten u als expert en dat creëert vertrouwen. Voor consumenten wordt de drempel dan een stuk lager om een aankoop in uw winkel of webshop te doen.

Kost bloggen niet veel tijd? Ja, het kost tijd, maar het levert zeker ook iets op. Dus zie het als een investering met als eindresultaat meer omzet. U wilt natuurlijk weten hoe de investering in bloggen kan bijdragen in een hogere omzet. Hieronder bespreken wij 6 voordelen omtrent bloggen:

 

Voordelen van bloggen

 

1. Hoger in de resultaten van zoekmachines

Zijn mensen op zoek naar informatie? Dan zoeken ze via internet op zoekmachines, voornamelijk via Google. Als mensen informatie of producten zoeken, dan wilt u natuurlijk dat ze u als eerste vinden: uw winkel en/of uw webshop. Advies is om te gaan bloggen. Als u regelmatig blogt – en u gebruikt daarbij de juiste zoekwoorden – dan zal dit worden beloond door zoekmachines. Zoekmachines belonen namelijk websites en blogs die door mensen als relevant worden gevonden.

Hoe relevanter uw informatie, hoe meer zoekmachines deze relevantie belonen met als resultaat: hoger in zoekmachineresultaten. Als bezoekers eenmaal uw blogs lezen, kunt u binnen uw blog deze lezers prikkelen om producten bij u te kopen. Plaats dan ook strategisch links naar uw webshop of specifieke producten.

 

2. Digitale interactie

Met een blog kunt u interactie hebben met uw lezers. Zij kunnen reageren op uw blog, waardoor u op die reactie weer een antwoord kunt geven. U gaat eigenlijk digitaal een gesprek aan. Een gesprek die u normaal in uw fysieke winkel voert.

U kunt ook feedback over uw blog, uw producten of uw winkel. Ook hierbij kunt u digitaal in gesprek gaan met uw prospects en klanten. Dit is zeer waardevol. Misschien een andere wereld, maar u heeft ook digitaal te maken met mensen. Maak het dus menselijk.

Wat ook ook kunt doen is aan het einde van uw blog een vraag te stellen, bijvoorbeeld: ‘Hoe ervaart u product X?’ of ‘Wat mist u nog in onze winkel?’ Hierdoor krijgt u een beeld over de waardering van uw producten en concept. Dit is waardevolle informatie.

Ook door deze interactie krijgt u klantbinding. Ga gewoon het gesprek aan. Als klanten zich persoonlijk voelen aangesproken en het gevoel hebben u te kennen – alleen al door uw blog te lezen en de mogelijkheid om een reactie te plaatsen – is de drempel lager om ook bij u producten te kopen.

 

3. Klantbinding

Hoewel het internet statisch, koud en gevoelloos lijkt, zorgt een blog voor toegankelijkheid, menselijkheid en persoonlijkheid. U geeft op uw manier een kijkje achter de schermen van uw winkel of u geeft achtergrondinformatie over uw of algemene producten. Dat geeft lezers een bepaald vertrouwen, waardoor zij zich kunnen gaan binden aan uw winkel en daardoor klant worden en blijven.

 

4. Digitaal delen = naamsbekendheid

Uw blog kunt u digitaal delen met uw netwerk: via nieuwsbrieven, maar ook via Facebook of Twitter.
Hoe relevanter uw informatie, hoe meer volgers die uw blog gaan delen met hun netwerk. Zo verspreidt uw blog zich in een razend tempo, ook onder mensen die u in eerste instantie niet kon bereiken met uw winkel of webshop. Gratis publiciteit door uw eigen klanten.

 

5. Persoonlijk

Hoewel dit voordeel al is benoemd in de tussenkop klantbinding, is dit onderdeel belangrijk genoeg om in een aparte tussenkop nogmaals te benoemen. Geef uw winkel online een persoonlijk gezicht. U kunt (persoonlijke) informatie geven over uw winkel, producten, personeel, de vormgeving van de winkel, acties, etc. Eventueel kunt u een commentaarblog maken, bijvoorbeeld over de economische omstandigheden van de retailer of de politieke besluitvorming die invloed heeft op uw onderneming.

Blijf dan wel professioneel en kom met argumenten. Lezers hebben dan een kijkje achter de schermen en zien waar u mee te maken krijgt, hoe u zich in stand houdt onder bepaalde omstandigheden en dat u de beste kwaliteit wil leveren aan uw klanten. Dit creëert ook een bepaalde gunfactor en onderscheidt u van de rest waardoor mensen niet bij de concurrent, maar juist bij u producten gaan kopen.

 

6. Expertise

Door regelmatig te bloggen, wordt u uw eigen expert. Allereerst zult u op zoek moeten gaan naar nieuwe onderwerpen en u verdiepen in de materie. Daardoor gaat u meer kennis bezitten, welke u kun delen met uw klanten. Klanten zien u vervolgens als expert, waardoor u betrouwbaar overkomt en zien consumenten u als iemand die verstand heeft van specifieke zaken. Als consumenten u als expert zien, zullen zij ook eerder geneigd zijn bij uw winkel producten te kopen.

 

Zoals u kunt lezen is er winst te behalen met bloggen, zowel voor uw klantbeleving als voor uw omzet. Aangezien u lezer bent van deze blog, wil ik graag van u weten of u nog vragen of opmerkingen heeft over dit onderwerp. Bent u genoeg geholpen? Heeft u nog vragen over bloggen? Mist u informatie? Kunnen wij u verder helpen? Laat in onderstaande veld een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

Wilt u persoonlijker contact en hoort u liever een stem om meer te weten te komen?
Neem dan telefonisch contact met ons op voor een professioneel en persoonlijk advies.

Bel ons op  043-2050010 (NL) of  089-238212 (BE)