Retailtrust, breng rust in je retail

Retailtrust
Posthoornstraat 69
6219 NV Maastricht
+31 (0)43 – 2050010 (Nederland)
+32 (0)89 – 238 212 (België)

Recente berichten

Zoek hier:
+31 (0)43-2050010

Coaching


Change management

Niets is zo constant als verandering. Elke organisatie heeft er vroeg of laat mee te maken. Het wordt dan tijd om zaken anders aan te pakken, bijvoorbeeld de manier van leiding geven, het logistiek proces of de groeistrategie. Uw organisatie wordt dan weer efficiënter, productiever en succesvoller. Retailtrust kijkt samen met u waar de kansen liggen binnen uw bedrijf. Hoe weet u welk onderdeel van uw organisatie dient te veranderen? Op welk gebied dient change management toegepast te worden? Wat zijn de resultaten na de verandering? Retailtrust maakt samen met u een plan en ondersteunt u en uw medewerkers door coaching op verschillende gebieden. Wij nemen uw Business Strategie door en geven personeelstraining. Wij leveren coaching via een traject op maat, waarbij uw vraagstukken professioneel worden behandeld. Alleen dan kan uw organisatie op de juiste weg zitten om weer te kunnen groeien. Meer efficiëntie, verbetering van de bedrijfsprocessen en het functioneren van uw personeel.


Retail Consultancy

Met ons product Retailtrust Shop-IT heeft u meer dan een kassasysteem. Met Shop-IT koppelt Retailtrust zaken zoals uw voorraadbeheer, inkoopbeleid, marketing en webshop. Hierdoor heeft u al uw werkzaamheden in één systeem overzichtelijker bij elkaar. Retailtrust Shop-IT is een totaalproduct voor uw onderneming. We zien vaak dat winkels de mogelijkheden van Shop-IT niet volledig benutten. Dat is jammer, want met Shop-IT kunt u echt het gebruiksgemak ervaren binnen uw retail en grensoverschrijdende resultaten behalen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Shop-IT of wilt u en nog beter overweg kunnen met het systeem? Wij geven trainingen op maat, ook voor uw personeel. Deze training richt zich niet alleen op het systeem Shop-IT, maar ook op het proces zelf binnen uw retail. Wilt u advies over uw inkoopbeleid, verkooptechnieken, marketing of voorraadbeheer? Onze retailspecialisten helpen u hier graag mee.


Strategie begeleiding

Waar staat u nu met uw retail? Waar wilt u naartoe? Hoe wilt u dat gaan aanpakken en welke resultaten moet dit opleveren? Allemaal vragen die uw strategie bepalen. De strategie bepaalt of uw onderneming uiteindelijk succes heeft en zal behouden. Retailtrust kan u ondersteunen met de organisatiestrategie, het personeelsbeleid en de talentontwikkeling. Met een goede strategie kunt u beter reageren op kansen en bedreigingen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe technologiën die bijdragen aan een veranderd consumentengedrag omtrent aankopen. Loop voor op uw concurrenten door vooraf een goede strategie te bepalen, zodat u kunt uitblinken in uw branche. Denk vooruit met behulp van uw strategie. Heeft u behoefte aan coaching en begeleiding om een goede strategie te bepalen? Retailtrust heeft retailspecialisten in huis, die u met hun expertise kunnen adviseren en ondersteunen. Samen gaan we er dan voor zorgen dat met de juiste strategie uw onderneming groeit en meebeweegt met de veranderingen en ontwikkelingen op dit moment – en in de toekomst – binnen uw branche.


Retailbestendigheid scan

In de winkelstraat klagen uw collega’s steen en been. U herkent de klaagzang uit duizenden, voelt met hen mee en u heeft er wellicht zelf ook mee te maken: er komen bijna geen klanten meer uw winkel inlopen. En als er al een klant binnenkomt, dan stelt uw personeel de clichévraag van 4 woordjes: “Kan ik u helpen?” De potentiële klant is vervolgens geërgerd, kijkt weg en geeft als antwoord: “Nu niet, ik wil eerst rondkijken.” De bovenstaande clichévraag van uw personeel heeft grote impact op de gedachtegang van de potentiële klant, maar niet in positieve zin. Op dat moment staat uw winkel al met 1-0 achter. Retailtrust leert u hoe u weer nieuwe klanten aantrekt naar uw winkel en hoe u met klanten om moet gaan zodat u niet meer denkt in verkoop, maar in klantbeleving. Onze Retailbestendheid scan confronteert u met het gedrag van de huidige consument. Deze consument is op zoek naar beleving. Zij zoeken, vinden en kopen producten door op een geheel eigen manier op ontdekkingstocht te gaan in de online en offline wereld van de retail. Deze consumenten zijn afkomstig van generatie Y (Millennials: 1980 – 1985) en generatie X (1961 – 1980). Zij bepalen hedendaags hoe winkels en webshops moeten functioneren. Als we naar de toekomst kijken, betreedt generatie Z (1995 – heden) binnenkort de consumentenmarkt. Wij gaan samen met u in gesprek, stellen u vragen en houden uw antwoorden tegen het licht. Wij vergelijken uw onderneming met andere retailers en gaan u helpen, zodat u bestendig bent voor de huidige retailwereld en klaargestoomd wordt voor Retail2020.


Efficiënter inkopen

Met uw winkel bent u altijd bezig met uw inkoop-, voorraad- en verkoopbeleid. Wat heeft u verkocht? Welke producten lopen goed? Wat heeft u nog aan voorraad? Welke producten moet u inkopen en wanneer moet u deze uiterlijk in huis hebben? U maakt hiervan een schatting en bepaalt aan de hand van deze gok uw inkoop. Dit kan eenvoudiger, overzichtelijker en bovenal efficiënter. Retailtrust heeft het product Retailtrust Shop-IT. Een Smart Retail Systeem met kassa, voorraadbeheer, klantgegevens en marketingmogelijkheden. Alles overzichtelijk in één systeem. Met dit systeem heeft u direct duidelijk welke producten goed verkopen, wat op dit moment uw voorraad is en welk product, op welk moment voor welke locatie ingekocht moet worden. Om te zorgen dat u makkelijk overweg kan met dit systeem en uiteindelijk expert hierin wordt, bieden wij training in dit systeem, maar uiteraard ook ondersteuning op uw inkoopbeleid. Vanuit een ander perspectief kunnen er namelijk zaken aan het licht komen waar u zelf nog niet over nagedacht heeft of simpelweg nog geen tijd had om daarover na te denken. Retailtrust biedt u ondersteuning, zodat u met nieuwe inzichten een inkoopbeleid kan hanteren voor nu en in de toekomst.


Maatwerk

De wereld verandert, technologie verandert, menselijk gedrag verandert. Retailtrust is zich daar zeer van bewust. Ontwikkeling is een continu proces en zal nooit stilstaan. Met de komst van nieuwe technologiën die zich in een sneltreinvaart ontwikkelen, moeten wij het voortouw nemen en telkens parate technieken implementeren. Retailtrust volgt de nieuwste technologische trends op de voet, zoals beacons, RFID, camera-integratie, kassaloze oplossingen, etc. Heeft u zeer specifieke wensen? Wij spelen daar makkelijk op in. Retailtrust brengt uw processen in kaart, programmeert en implenteert uw wensen als tool in ons product Retailtrust Shop-IT. Onze applicatie wordt zo custom made, zodat de mogelijkheden speciaal op uw wensen worden aangepast. Wij hanteren eerlijke, marktconforme tarieven. U kunt alles volgen tijdens het ontwikkelproces, zodat u weet wat er op de achtergrond voor u gedaan wordt. U maakt immers deel uit van het project. Mocht u tijdens het ontwikkelproces nog andere wensen hebben, dan kunnen we daar snel op inspelen gedurende het proces. Zo leveren wij maatwerk dat precies op uw wensen is afgestemd.