Retailtrust, breng rust in je retail

Retailtrust
Posthoornstraat 69
6219 NV Maastricht
+31 (0)43 – 2050010 (Nederland)
+32 (0)89 – 238 212 (België)

Recente berichten

Zoek hier:
+31 (0)43-2050010

Blog

Het zijn de hoogtijdagen voor u als retailer: feestdagen in december. Hoe zorgt u dat uw klanten nóg meer gaan kopen bij u in de winkel/webshop. Voor de retail is december vaak de beste maand van het jaar. Retailers verwachten een recordomzet in Sinterklaastijd en ook met Kerst wordt er extra uitgegeven. Hoe profiteert u als retailer maximaal van deze periode.

Do’s:

 

Ga mee in de feeststemming!

Beleving is hier key! Mensen moeten een reden hebben hun cadeaus bij u te kopen/bestellen. Zorg in uw winkel voor een mooie etalage, organiseer bijvoorbeeld een activiteit of speciale koopavond. Wees extra vrolijk, zet een schaaltje pepernoten (Sinterklaas) of kerstkransjes (Kerst) op de toonbank. Consumenten zijn in feeststemming, dus doe lekker mee.

Cadeaupakketten

Bied geen losse cadeaus aan, maar stel mooie cadeaupakketten samen. Leer van de vuurwerkpakketten, kant en klaar, eenvoudig en voordelig. Gemak dient de mens en uw klant krijgt het gevoel voordeliger uit te zijn.

Of maak een speciale aanbieding

Nederlanders zijn dol op korting en nog doller op gratis. Geef een presentje weg bij een besteding vanaf een bepaald bedrag. Of geef bijvoorbeeld bonnen weg, waarmee ze een gratis kop warme chocolademelk bij een café in de buurt kunnen besteden. Werk samen met andere ondernemers en bedenk iets leuks. Het is tenslotte feest!

Zet u in voor goede doelen

De decembermaand is dé tijd om aan de minderbedeelden in de samenleving te denken en consumenten vinden het steeds belangrijker dat ook bedrijven een steentje bijdragen. Zet een fooienpot neer waarvan de opbrengst naar bijvoorbeeld Serious Request gaat, of de voedselbank, of giro 555. Doe iets wat bij uw zaak past en geef er ruchtbaarheid aan via Social Media.

 

Don’ts:

 

Alleen cash betalen

Ja, dit gebeurt nog wel eens. Maar dit is absoluut het laatste wat u wilt, dat klanten niet kunnen afrekenen in uw winkel. Of minstens zo erg: dat klanten helemaal niet naar uw winkel komen, omdat ze weten dat er niet gepind kan worden!

Liegen

In het verleden kwam het wel eens voor: de prijzen werden in de decembermaand omhoog gezet om op die manier ‘korting’ weg te geven. Doe dit niet. Met alle beschikbare informatie op internet heeft de consument snel de ‘echte’ prijs achterhaald en dan valt u al snel door de mand. Wilt u in de drukste tijd van het jaar niet uw prijzen verlagen, maar wel klanten verleiden? Geef dan korting op het tweede artikel of geef een presentje.

Chaos

In de drukte van de feestdagen kan er al snel chaos ontstaan. En dan hebben we het niet alleen over de lange rijen aan de kassa! Maar algemene chaos in de winkel en zelfs webshops. (Kerst)versieringen en uitgelichte producten of aanbiedingen zijn leuk en belangrijk als het gaat om de juiste sfeer neer te zetten, maar het kan al gauw leiden tot te volle, onoverzichtelijke winkels. Klanten hebben in deze feestmaand al weinig geduld door alle druk en stress om de juiste cadeaus te vinden. Bovendien is het voor u als retailer ook een stuk lastiger om overzicht te houden in uw eigen winkel. Zorg voor structuur, rust en ruimte. Dit is zowel voor de klant als voor u essentieel om de decembermaand zo optimaal mogelijk door te komen. Naast een hoge omzet wilt u tenslotte toch ook genieten van de feestdagen met uw eigen familie?

 

Lees ook ons blog: Facebook tips voor retailers en leer hoe u als retailer maximaal profiteert van Social Media in de decembermaand!