Retailtrust, breng rust in je retail

Retailtrust
Posthoornstraat 69
6219 NV Maastricht
+31 (0)43 – 2050010 (Nederland)
+32 (0)89 – 238 212 (België)

Recente berichten

Zoek hier:
+31 (0)43-2050010

Blog

Dagelijks gebruiken ca. 7,5 miljoen mensen Facebook. Dat betekent dat bijna de helft van alle Nederlanders dagelijks actief zijn op het grootste Social Media platform! Het zal u zelfs verbazen dat alle leeftijdscategorieën goed vertegenwoordigd zijn anno 2019.

15-19 jaar: 80%
20-39 jaar: 89%
40-64 jaar: 77%
65-79 jaar: 68%
80+: 61%

We schreven eerder al Happy sales: do’s en don’ts om de decembermaand optimaal te benutten.

Facebook mag niet meer ontbreken bij de serieuze retailers. Daarom geven we graag een aantal tips om ook via dit platform te scoren!

 

Stop met pushen

We zien het nog dagelijks.. de winkels die schreeuwen op Facebook: “koop nu”, “korting hier”en “voordeel daar”. Doe dit niet! Klanten worden dagelijks overspoeld met reclame en al die ‘irritante’ commerciële boodschappen. Facebook is hier niet het juiste kanaal voor. Het heet dan ook niet voor niets Social Media. Het sociale aspect is hier vele malen belangrijk in tegenstelling wat veel retailers denken.

 

Vertel een verhaal

Uiteraard mag je reclame maken, maar doe dit dan op een natuurlijke manier. Commerciële boodschappen en acties zouden maximaal 20% van je berichten moeten zijn. De overige 80% moet gaan over uw winkel. Wat maakt deze zo uniek? Waarmee onderscheidt u zich van de concurrenten? Wie zijn de gezichten in deze winkel? Wat gebeurt er op een dag? Welke collectie zijn jullie uit aan het pakken om in de winkel te hangen?

Met andere woorden: vertel uw verhaal zoals u dat tegen uw vrienden of vriendinnen doet! Dus ook hier geldt: beleving is key!

 

Media

Als u uw verhaallijn op orde heeft, is het belangrijk om de klant zo optimaal mogelijk mee te nemen in de beleving van uw winkel. Dit betekent dat u geen bericht meer mag plaatsen zonder foto of video. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden en dat geldt zeker voor Facebook! Bovendien is het niet vanzelfsprekend dat fans daadwerkelijk uw bericht te zien krijgen. Hiervoor gebruikt Facebook een algoritme. In het algoritme is in ieder geval bepaald dat video’s de hoogste score krijgt, foto’s scoren gemiddeld en enkel en alleen teksten scoren niet. Vergeet ook hier het sociale aspect van Social Media niet… het werkt echt het beste als klanten een ‘kijkje in de keuken’ krijgen. De meest professionele video’s en stockfoto’s werken op dit platform dus niet!

 

Interactie

Een ander belangrijk onderdeel van het algoritme is interactie. De ideale situatie is dat er én veel likes op een bericht zijn én veel reacties. Dit geeft voor Facebook het beeld dat uw bericht erg succesvol is en dus meer mensen het moeten zien. Wat vervolgens nog meer likes en reacties oplevert. Lok dit dan ook uit door actief om interactie te vragen in een bericht. ‘Wat vinden jullie van deze feestcollectie?’ Of ‘hoe brengen jullie de feestdagen door?’

 

Onbekend is onbemind

Dat geldt voor zowel uw klanten als voor u zelf. Als klanten niet bekend zijn met uw winkel, kunnen ze er ook geen fan van worden. Andersom geldt voor u: als u niet aan de slag gaat met Facebook, blijft het maar dat enge platform waar u geen verstand van of tijd voor heeft.

Ga ermee aan de slag! U hoeft echt niet meerdere keren per dag een bericht te plaatsen (liever niet zelfs). 2 tot 3 berichten per week is al een erg mooie start. Deze kunt u zelfs op rustigere momenten maken en inplannen zodat u er geen omkijken naar heeft tijdens de drukke periodes.

 

Professioneel

Zorg ervoor dat het inhoudelijk professioneel blijft. Sociaal hoeft niet meteen persoonlijk te zijn. Natuurlijk horen grapjes op de werkvloer er ook bij en dus ook op Facebook, maar blijf altijd professioneel. Dubbel liggen van het lachen op de werkvloer kan de best presterende video of foto worden op uw Facebook pagina, maar dronken in de kroeg een lollig filmpje opnemen is weer heel wat anders.

Heeft u naast de Facebook pagina ook een openbaar persoonlijk profiel op Facebook? Houd er dan rekening mee dat klanten dit ook kunnen zien!

 

Heeft u na het lezen van deze Facebook tips nog vragen? Of wilt u graag aan de slag, maar weet u nog steeds niet zo goed hoe te beginnen? Of ziet u het nut van Facebook wel in, maar u heeft geen zin om er zelf mee aan de slag te gaan?

Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek! Wij helpen u graag door onze expertise voor u in te zetten of u op weg te helpen middels een workshop.

Bel ons op  +31 (0)43 – 205 00 10 (NL en BE)