Retailtrust, breng rust in je retail

Retailtrust
Posthoornstraat 69
6219 NV Maastricht
+31 (0)43 – 2050010 (Nederland)
+32 (0)89 – 238 212 (België)

Recente berichten

Zoek hier:
+31 (0)43-2050010

Grivec Bros

“In denim we trust”

Een spijkerbroek is voor u waarschijnlijk een alledaags kledingstuk. Voor de broers Marcel en Roger Grivec is het hun levenswerk. De jeanswereld en het bijbehorende ondernemerschap is de tweeling met de paplepel ingegoten. Hun grootvader Jozef kwam in 1948 vanuit Slovenië voor een beter bestaan en werd kolentransporteur. Jozef’s zoon, vader van de tweeling, begon in 1976 met een eigen winkel: Jeanspaleis. De gebroeders hebben het stokje overgenomen, maar gooien nu het roer helemaal om met hun eigen jeansmerk: Grivec Bros.

In 1989 hebben ze op 18-jarige leeftijd de jeanswinkel overgenomen. Ze verkochten merken zoals G-star, Levi’s en Wrangler. Na meer dan 25 jaar gaan ze het helemaal anders doen. De broers Grivec willen niet meer ‘winkeltje spelen’ zoals ze dat zelf noemen.

Reparatie-atelier
Sinds 2009 hebben ze al een kleine stap opzij gedaan door een reparatie-atelier te beginnen. “Als je een jeans draagt, leef je in die broek. Jouw karakter en omgangsvorm wordt zichtbaar in de broek door slijtage. Een jeans krijgt dan een eigen identiteit, jouw identiteit. Het is toch zonde om die jeans dan weg te goo-ien om een klein scheurtje?” Roger wilt hiermee duidelijk mak-en dat een broek door een kleine reparatie een tweede leven krijgt en soms misschien wel een derde of vierde leven.

Eigen jeansmerk
Vanaf 2016 hebben ze hun eigen jeansmerk: Grivec Bros. Kenmerkend is de dry denim. Deze onbehandelde jeans wordt uit principe niet gewassen. Een jeans moet volgens de tweeling elke dag gedragen worden, zodat het een eigen identiteit krijgt, net zoals de persoon zelf. Hun lijfspreuk is dan ook Dry till you die. “Met die lijfspreuk zijn wij opgegroeid, dat is wie we zijn.” Een half jaar na de lancering van hun eigen merk zijn de Grivec’s gestopt met de verkoop van herenjeans van andere merken. Aan de damescollectie durven ze zich nog niet te wagen. “We willen ook een damesjeans lanceren. Het is wel moeilijk om als man een product te maken voor een vrouw. Vrouwen denken anders, helemaal over kleding”, aldus Roger.

Uitbreiding assortiment
De heren hebben ambitie. Naast hun eigen jeansmerk, gaan ze hun merknaam ook inzetten voor hemden, t-shirts, truien, vesten en jassen. “Daar zijn we nu aan het werken. Einde van 2017 willen we die ook gelanceerd hebben.” Waar de tweeling voorheen alleen winkeliers waren, zijn ze nu ook producenten die hun eigen producten op de markt moeten zetten. “We willen onze verkoop niet beperken tot onze eigen winkel. Grivec Bros moet ook verkocht worden vanuit andere winkels, zowel in binnen- als buitenland.”

Overstap Retailtrust Shop-IT
Als winkelier was het kassasysteem 4onePOS goed. De kassa is gebruiksvriendelijk en klanten zijn eenvoudig te bereiken. Met hun nieuwe concept voldoet het systeem helaas niet meer. Hun eigen jeans en alle andere Grivec-kleding worden in de toekomst niet alleen verkocht in hun eigen winkel, maar ook via de webshop. En de kleding wordt niet alleen gekocht door consumenten, maar ook door andere winkels. Voor die zakelijke klanten willen de heren dan ook weer een aparte webshop inrichten.

Kortom: een goed voorraadbeheer is van essentieel belang. “Ons bedrijf verandert en groeit, dus moet de apparatuur meeveranderen en -groeien. Retailtrust Shop-IT biedt wat wij nodig hebben. Een goed voorraadbeheer, communicatie met diverse partijen en de afzonderlijke verkoopresultaten. Met één druk op de knop zie ik alles in één systeem. Makkelijker kunnen we het niet krijgen.”

“Over 5 jaar willen we in alle grote steden in Europa te vinden zijn. We hebben stiekem de droom om ook een paar kleine winkeltjes de grond uit te stampen. Wij zijn al heel tevreden, omdat we creëren wat we mooi vinden, naar ei-gen hart en wens. Als onze jeans uiteindelijk te krijgen zijn van Los Angeles tot Tokyo, dan zijn we helemaal happy...”