fbpx

Retailtrust, breng rust in je retail

Retailtrust
Posthoornstraat 69
6219 NV Maastricht
+31 (0)43 – 2050010 (Nederland)
+32 (0)89 – 238 212 (België)

Recente berichten

Zoek hier:
+31 (0)43-2050010

Blog

webshop Retailtrust

U wilt starten met een webshop. Misschien heeft u al een fysieke winkel of wilt u alleen online een winkel beginnen. U heeft dus het idee, de ambitie en het product. Nu nog de online verkoop, dus begint u een webshop. Maar wat komt er allemaal bij kijken en waar moet u op letten? Wij geven 6 tips.

 

1. Eerste indruk: design

U kunt maar één keer een eerste indruk maken met uw webshop. Bij die eerste indruk bepaalt de bezoeker binnen 3 seconden of hij op uw webshop blijft of op zoek gaat naar een andere. De uitstraling van uw webshop is belangrijk en wordt bepaalt door het design. Zorg dus voor een goede lay-out, een sprekend logo, een bijbehorend thema, een duidelijk lettertype en een goede kleurcombinatie. Creëer een sfeer die aansluit bij jouw doelgroep. U hoeft dus niet meteen uw assortiment te tonen op de homepage.

 

2. Vervul de behoefte

Zo, u heeft een prachtige online winkel. Uw webshop is mobile responsive, zodat uw online shop zelfs op een smartphone goed leesbaar en handig in gebruik is. Aan één behoefte is voldaan richting uw klant. Is dat ook een reden om in uw webshop een aankoop te doen? Weet welke behoeften er leven bij uw klanten.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom klanten juist in uw webshop kopen, bijvoorbeeld:

  • Goedkope of geen verzendkosten
  • Snelle levertijd
  • Eenvoudig retourproces
  • Bereikbaarheid klantenservice
  • Etc

U kunt eens spieken bij de concurrent. Hoe hebben zij dit soort zaken ingeregeld? Misschien mist u wel iets bij de concurrent, waardoor u dat juist wel kunt doen en opvalt bij uw bezoekers.

 

3. Goede navigatie

Een goede en makkelijke navigatie is cruciaal voor uw webshop. Dit is niet veel anders dan in een fysieke winkel. Als u in een winkel rondloopt en te lang moet zoeken naar een speficiek product, loopt u waarschijnlijk ook naar de uitgang. Consumenten willen in één oogopslag kunnen zien wat u te bieden heeft. Het moet geen keuzestress worden. Klant moeten kunnen filteren op bepaalde waarden van een product. Zorg dat u goede categoriepagina’s heeft waarmee u uw bezoekers inspireert met mooie afbeeldingen. Daarna overtuigt u de bezoeker met de productpagina’s, zodat ze overgaan tot een aankoop.

 

4. Productinformatie

Schrijf heldere, bondige teksten die passen bij uw doelgroep. Zorg dat uw tekst emotie oproept bij de lezer zodat er een beleving ontstaat. Technische productinformatie kunt u daarna altijd nog vermelden. Als u nog niet zo’n schrijftalent bent, helpen wij u graag hiermee.

 

5. Betalingsmethoden

Iets wat zeker niet mag ontbreken is het betaalgemak. Diverse klanten, diverse voorkeuren om te betalen: iDeal, PayPal, Credit Card en Afterpay. Zorg er trouwens ook voor dat u bent aangesloten bij een betrouwbare payment service provider; een partij die alles omtrent de betalingen uit handen neemt.

 

6. Verzending

De klant heeft uw webshop gevonden, een product gekozen en besteld en wellicht al betaald. Nu wilt de klant de aankoop natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen. Hoe verzend u de bestelling?

U dient rekening te houden met afmetingen, gewicht, verpakking, inhoud. Is het product breekbaar?

Daarnaast wilt u – en zeker uw klant – van tevoren weten hoelang de verzending duurt. Aangezien u een webshop heeft, kunnen bezoekers vanuit het buitenland ook interesse hebben. Verzend u ook naar het buitenland? Welke landen wel, welke niet. Waar trekt u de grens?

Zorg ervoor dat u deze punten van tevoren helder heeft. Bekijk de mogelijkheden voor verzending, kosten, levertijd en retourneren.

 

Zorgeloos aan de slag met uw webshop?

Er komt veel kijken bij de start van een webshop. Laat u niet weerhouden en ga aan de slag met uw webshop. Retailtrust kan u hierin ondersteunen!

Wij leveren volledige webshops, eventueel op maat gemaakt. Daarnaast ondersteunen en adviseren wij ook in de marketingactiviteiten voor uw webshop. Ook u kunt een vliegende start maken!

Heeft u nog vragen of wilt u dat wij u helpen met uw webshop?
Neem dan contact met ons op voor een professioneel en persoonlijk advies.

Bel ons op  043-2050010 (NL) of  089-238212 (BE)