Retailtrust, breng rust in je retail

Retailtrust
Posthoornstraat 69
6219 NV Maastricht
+31 (0)43 – 2050010 (Nederland)
+32 (0)89 – 238 212 (België)

Recente berichten

Zoek hier:
+31 (0)43-2050010

Blog

Volgens klanten maken wij de mooiste webshops.
“Toch kan je het beter niet doen!”,
Aldus Rob Theunissen van Retailtrust

De hele dag door horen wij vanuit het retail landschap dat je zonder webshop geen toekomst meer hebt. En daar gaan ze dan, die prachtige retail horde. Allemaal vastberaden op zoek naar die duizenden webshop aanbieders die het tegendeel beweren en webshops verkopen tussen de 20.000 en 40.000 euro en lid zijn van – de ik kan niet zonder webshop sekte – En geloof me of niet, ze worden voor deze prijzen ook nog verkocht.

Als je zonder gedegen plan deze keuze voor een webshop maakt, dan kan je het beter niet doen, zegt Rob Theunissen, directeur van Retailtrust in Maastricht. Je zult je afvragen of wij van Retailtrust dan geen omzet mislopen? Ja, dat is een kwestie van, of je een lange- of een kortetermijnvisie hebt; zegt Rob. Zo bezocht ik in januari jl. de webwinkel vakdagen in Utrecht en daar kreeg ik een keiharde bevestiging dat ik het bij het goede eind had.

Zo zien we bijvoorbeeld dat in modeland de inkoopmomenten steeds en steeds korter worden. Kochten we vroeger nog in 2 seizoenen in, zo zijn er nu retailers die dat per week doen. En kan jij je voorstellen hoe jouw organisatie er moet uitzien, om wekelijks je voorraad in een webshop te plaatsen? En dan ook nog rekening houdend met de juiste SEO vriendelijke teksten en aantrekkelijke product foto’s? Google diskwalificeert je shop dan onmiddellijk en zullen consumenten de shop nooit meer vinden.

Als je dan toch een webshop wilt gebruiken om je omzet te boosten, maak dan eerst een plan, wijzig je organisatie, haal kennis in huis, bepaal je kpi’s en meet wekelijks om, – of meer gas te geven -of eventueel drastisch bij te sturen. In dat plan hoort ook een idee over hoe je de initiële investering kan terugverdienen (ROI). En geloof me of niet, de in deze alinea gewenste veranderingen vinden meestal nooit plaats waardoor de webshop een fiasco wordt en je het beter niet had kunnen doen.

“Ook in de media is vaak te lezen dat de meeste webshops niet renderen. Nou in deze blog lees je waarom”

Inderdaad, een webshop is niet voor iedereen weggelegd. Retailtrust helpt retailers met deze keuze ook al valt dat in eerste instantie nadelig uit voor ons zelf. Door een eerlijk advies te geven, gaan potentiele klanten toch eens goed nadenken en nemen zij zich de tijd om er zich van bewust te worden, dat een webshop wel degelijk interessant kan zijn, als je daarvoor de nodige veranderingen wilt bewerkstelligen en een verantwoord budget reserveert om het gehele traject te financieren. Alleen dan kan een webshop succesvol worden.

Retailtrust kent succesvolle klanten die deze manier van aanpak wisten te waarderen, maar ook helaas minder succesvolle klanten, wiens webshop een statische website werd, door gebrek aan tijd, kennis, energie en jammer genoeg geld.

En ja, wij maken hele mooie webshops, maar wij doen dit niet zonder met de klant een professioneel plan van aanpak te maken.

Wilt u in discussie hierover, blog dan met me mee. Alleen op deze confronterende wijze zullen retailers niet zomaar met deze, niet meer tegen te houden, trend meegaan.

Meer weten?

Wilt u dat wij helpen bij de beslissing om wel/geen webshop te nemen?

Neem contact met ons op voor een professioneel en persoonlijk advies.
Bel ons op +31 (0)43 – 205 00 10 (NL) of +32 (0)89 – 238 212 (BE)